ZOMER 2018 (Juni-September)

Nog even in het kort:

Het laatste deel van de maand Juni kende twee prioriteiten namelijk het afronden van school en een belangrijk deel van de verbouwing. Indien beiden naar wens zouden verlopen, kon de zomervakantie zorgeloos beginnen met drie weken Nederland voor de dames en ‘verhuisd zijn’ bij thuiskomst. En zo geschiedde… Hoewel de levering van de houtenvloer vanuit Nederland diverse vertraging op liep. Eerst was het bestelde hout toch niet op voorraad en vervolgens bleek het uitbestede transport nogmaals uitbesteed en toen nog eens. Hierdoor was de levering te laat èn tijdelijk ‘verdwenen’. Eenmaal aangekomen was de pallet gebroken, de beschermfolie flink beschadigd evenals diverse houten planken en de luchtbevochtiger. Hoop ge-telefoon en gedoe later, heeft Bert de vloer toch kunnen leggen waarbij hij zich eigenlijk geen enkel snijverlies kon veroorloven. Gelukt! De piano, een barkbank en enkele posters kwamen met ene Lex uit Nederland naar ons toe. Hoewel, het zal aan ons liggen, met fikse vertraging. Lex maakte van alles mee met zijn honden en zijn huis en terrein in Frankrijk en met zijn auto….. waardoor de levering een aantal keer -meest plots- werd uitgesteld. Beetje lastig was dat de vleugel niet door Lex alleen ingeladen kon worden en er dus een beroep gedaan werd op hulptroepen…echter…dan is een betrouwbare verwachte datum en tijd op zich wel handig. Uiteindelijk de vrijdag van de kampioenswedstrijd WK Frankrijk…. Lex in de buurt….buurman Chrisitian bereid….PRECIES MIDDEN TIJDENS DE WEDSTRIJD…… En ach…ook dat kwam weer goed. Dankzij onze superloyale buurboer. Op enige onduidelijkheid tussen Lex en ons, over de prijs na. Bleek achteraf vanuit een stemmig mailtje. Jammer. Toch bedankt.

 

De laatste schoolweken leverden TWEE FELICITATIONS op. Daarnaast was er het optreden met Choral in het enorme Limoges’ theater Zenith met Franse zanger Calid. Tot slot het eindfeest. Èn werden nog even snel twee dagvullende voetbaltoernooien afgewerkt. Waarbij het team van Lynde het tot de tweede plaats wist te schoppen en het Terra bevestigde in haar voornemen haar voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Haar nieuwe sport is het op zondag 30 km fietsen van de Voie Vert met een aantal vriendinnen.

IMG_20180615_205956

IMG-20180905-WA0040

En alsof dat nog niet genoeg was…kwam opa Rem langs vanaf Roncesvalles met chocola en een speciale likeur voor de pelgrims, om het allemaal bij te wonen. Maar opa zou opa niet zijn als hij niet ook wilde klussen.

 

En zo ging de zomervakantie ongestoord van start.  In Nederland waren de meiden welkom bij grootouders, vriendinnen Bente en Marisha en ‘Haarlem’. Lynde ging daarnaast (zonder beugel) naar Budapest op Modelcamp onder begeleiding van Remo en Rosa. Wat een belevenis. Voor haar. Maar ook voor ons.

 

Ondertussen hadden Bert en ik het plan om als vakantie ‘met een omweg’ het nieuw gebouwde huis van onze lieve vrienden Tom en Trudie in Oostenrijk te gaan bewonderen. Helaas gooide mijn stagnerende herstel roet in het eten maar bereikten we toch ons einddoel. Zo waren we een paar dagen even heel gezellig samen in Edt. En met horten en stoten zagen we onderweg ook nog wat. Het campergehalte was minimaal maar dat doen we volgend jaar vast beter. De reis leverde in ieder geval het besef op dat een nieuwe operatie onvermijdelijk was. Inmiddels met beter resultaat, ook weer achter de rug. Saillant detail is dat we op de terugweg door Italië de brug bij Genua over reden en bij thuiskomst vernamen dat deze is ingestort. Oef. Bracht me in herinnering terug bij het jaar dat Izell en Remo precies de Intercity hadden geboekt die een uur eerder zo ontspoorde op het tracé na station Austerlitz.

 

Toen iedereen (wij-6 plus Rosa) weer op het honk was, konden we visite gaan ontvangen. Zo vermaakten we ons met Bente, Sanne, Ted, Lois, Yentle, Kiki, Sandra, Erwin, Emiel (zelfs twee keer), Annemiek, Peter, Esther, Maaike, Ron, Linda, Sytske, Hidde maar ook, heel gezellig, Rikus en Truus die vlakbij op de camping waren komen te staan en later Karin en Piet. Iedereen bedankt voor de KAAS en Hagelslag (èn èn …) Zij allen verlieten ons tevreden (naar het scheen). Richting Hauwert vertrokken 3 extra passagiers. Maaike die onverwacht een dagje langer bleef (het is hier ook zo gezellig) paste nog op de achterbank in de Peugeot, naast Esther en twee geadopteerde kittens.

IMG-20180905-WA0045

We deden alles ‘wat los en vast zat’ variërend van kanoën, klimmen, meertje, wandelen, (na-)tafelen en spelletjes. Oradour sur Glane werd bezocht. Maar ook markten en restaurantjes. Vanuit Hauwert kwam bokkenpootjestaart (die vooral ook Franse pelgrim Laurent enorm op prijs stelde) en koude pizza. En probeerden we zelf indruk te maken met BBQ, uiensoep en sabayone. Lynde reed weer eens paard met Wanagy. En ongeveer iedereen genoot van het zwembad. Karin spande de kroon met 12 pakken verschillende soorten hagelslag. Lynde en Terra zijn er nog niet over uitgepraat.

IMG_20180829_113159

 

Op het hoogtepunt van het bezoekerstal zijn de naamborden van onze nieuwe onderneming onthult ter opening. Inmiddels ruim 85 pelgrimsnachten ‘in bedrijf’ en nu langzaam wat PR activiteiten ondernemend…. zo zijn daar dus de paneaux, visitekaartjes, het mailadres en een website ‘under construction’. Bij Gîte de France is een noodzakelijke beoordeling aangevraagd (nadat een nationaal opererende zus het af liet weten), de Mairie is op de hoogte en heeft zelfs al iemand doorverwezen, VVV van Châlus en via hen VVV van Nexon zijn ingeseind. Onze plannen bestaan nog uit het toesturen van de kaartjes aan Saint Jacques-genootschappen in Nederland en België. Daarnaast het bezoeken en informeren van gîtes en herbergen bij een aantal etappes vóór ons. Om het appartement ècht te kunnen verhuren moeten we de buitenruimte nog aanpassen. Deze werkzaamheden staan na Nederland in September op het programma.

 

20180820110146

Remo sloot inmiddels zijn revalidatie in Doorn af. En daarmee ook de stroom aan vaste bezoekers als Annemiek (alleen of met Esther, Erik of Opa), Opa Rem (alleen of met oma) en Oma Cilia. Onze hartelijke dank daarvoor. Hij is verhuisd naar het SMD in Amsterdam en gaat – als een wonder-  ontzettend goed. Zelfs de behandelaren staan versteld. En zijn kans op terugkeer is nog steeds aanwezig. Samen met Izell werd een parkloop van 10 km in 50 minuten afgelegd. En zijn zij nu beiden in voorbereiding op de halve marathon van Amsterdam op 21 oktober. Izell werkte ondertussen hard aan de afronding van haar studie en kreeg tijdens haar verblijf hier te horen dat ze voor haar scriptie een 7 heeft en ze haar diploma tot Juf Frans op 14 September in ontvangst mag nemen. Heeft Summerschool Interculturele communicatie voltooid en start per November aan de premaster.

 

Inmiddels hebben we er hier de eerste schooldag alweer opzitten. Terra in cinquième en Lynde in het laatste jaar van het College, troisième. Razend nerveus gingen we -in nieuwe kleren!- op de klassenindeling af. Dolbij waren twee meisjes die in de klas zitten waarop ze gehoopt hadden. BTW Lyndes shirtje bleek te kort dus dat was eenmalig.

img-20180905-wa0016.jpg

Wijzelf namen deze huiswerk-arme week te baat om onze wandelgewoonte nieuw leven in te blazen; voor gewoon de ontspanning, de prachtige natuur en als poging tot het opbouwen van weer eens wat conditie. Onderweg verzamelen we tassen vol met fruit dat thuis (met Bert z’n keukenmachine, dank aan Annemiek) tot sap en jams verwerkt wordt.

Het weekend van 7-9/9-9 vliegen we (op een drafje) naar Nederland om een familiefoto met ‘Obdam’ te maken, Opa Rem zijn 75e verjaardag en Annemiek en Peter hun 25-jarige trouwdag te vieren. Vrijdag uit school naar Bordeaux en zondagavond weer thuis. Ook hopen we de voortgang van de verbouwing bij broer Ron en zijn gezin te bewonderen. Oma Cilia reist met ons mee terug vanwege mijn verjaardag. De daarop volgende dag neemt Bert (fit as ever) de auto terug naar Nederland om daar het 10-jarig bestaan van de boerderij Stichting JonkersZorg te gedenken en dit te combineren met een aantal nuttige dagen in Haarlem e.o. Het valt mij zwaar hierbij niet aanwezig te kunnen zijn maar moet ‘accepteren dat niet alles kan’… zeg maar. Bert, Izell en Remo nemen persoonlijk cadeau  en hartelijke gelukswensen namens ons mee (foto na 15-9 😉 )

 

 

3 gedachten over “ZOMER 2018 (Juni-September)

  1. Leuk om te lezen. En zie ik daar toch de mams van Merel?! De meiden worden echte dames en zien er prachtig uit met hun nieuwe kleren. Jammer dat Angele er niet bij is volgende week, maar zoals je zegt; je kunt niet alles hebben (doen). Wat heerlijk dat jullie zoveel bezoek krijgen. Remo, je bent een topper. echt goed gedaan man!! En Izell, gefeliciteerd. Hoop dat je het leuk had op zomerpop?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s